JA HEM FET EL TERCER ITINERARI DEL CANAL DE LA INFANTA: Molins de Rei – Sant Feliu de Llobregat

JA HEM FET EL TERCER ITINERARI DEL CANAL DE LA INFANTA: Molins de Rei – Sant Feliu de Llobregat

FRED, SOL I DECEPCIÓ, article escrit per Adelina Cobos Caballero.

Fred temperatura 5ºC… 9:00 hores:

Encara que el punt de trobada ha estat a l’estació de Molins de Rei, l’itinerari s’ha iniciat a la Casa de les Comportes del Canal de la Infanta.

En Javier Morata ens ha donat la benvinguda en nom del Centre d’Estudis, ha presentat (ja ho va fer al 2n itinerari) a la Clara Bargalló i ha disculpat l’absència de l’Esther Hachuel, les dues autores del 3er. itinerari.

Iniciem l’itinerari pel carrer Menéndez Pelayo i en arribar al parc de la Mariona ens ha explicat que a la dècada dels 80 es va realitzar un bypass, això suposa que des d’aleshores el canal no creua el nucli urbà de Molins.

Sol. Temperatura 12ºC… 10:30 hores:

Sortint del nucli urbà el sol ens ha anat escalfant durant el camí. Al final del carrer hem arribat a una construcció que substutueix, amb menys glamour, la casa de les comportes, aquesta edificació dona origen també a la regadora Ginebreda.

Hem continuat pel camí de terra en direcció a Sant Feliu, pel costat esquerre hem anat veient com de tant en tant apareix la regadora Ginebreda. Després de girar pels camps; a la banda dreta, a més de la B23, ens acompanya durant aquest recorregut el canal de desguàs.

Arribant al terme municipal de Sant Feliu deixem la regadora Ginebreda. Continuant pel camí i a l’alçada del pas subterrani de la B23 hem agafat el camí de l’esquerra i ens trobem amb un dels pous estrella.

Veure guia… seguim pel camí envoltats d’horts i arribem a la regadora del Mig de Sant Feliu,  una mica més endavant creuem el carrer del Pla i la N340. Seguint la 340 en direcció a Sant Feliu, arribem al camins d’entrada de les masies de Can Feliu i Ca l´Estruc.

I… per fi la decepció.

Seguint per aquest camí, per fi hem vist la sequera principal (Canal de la Infanta) un canal amb maó i ponts també de tova. En creuar per sota de la via del ferrocarril la gran decepció, on fins fa poc es veia la sequera principal com fa 200 anys ens hem trobat amb una canonada. La decepció ha estat per a tots i totes les que estavem participant a l’itinerari, sobretot després de veure la foto del que hem perdut.

Hem continuat el camí per la 340 i després per l’interior de nucli urbà finalitzant l’itinerari a l’estació del ferrocarril de Sant Feliu.