LES COL·LABORACIONS AMB LES RÀDIOS LOCALS DEL BAIX LLOBREGAT

LES COL·LABORACIONS AMB LES RÀDIOS LOCALS DEL BAIX LLOBREGAT

El Centre de’Estudis Comarcals del Baix Llobregat apostem sempre per una xarxa de comunicació local, propera i de qualitat, així doncs col·laborem sempre que ens és possible amb les radios i mitjans locals de la comarca. De forma periòdica, col·laborem amb Ràdio Molins de Rei i Ràdio Sant Feliu, i intentem aportar una visió cultural de l’actualitat a través de diverses persones que convidem a participar.

Aquest mes de gener hem fet tres intervencions en ràdios locals:

  • El 12 de gener a Ràdio Molins de Rei vam convidar a M. Carme Jiménez, directora de l’Institut Ramon Muntaner, a parlar de l’encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrània pels drets humans, ja que és una activitat que es fa a tota la Mediterrània i que a nivell dels territoris peninsulars de parla catalana coordina l’IRMU; el CECBLL hi participa des de fa dos anys. Podeu recuperar el podcast al següent enllaç.
  • El 17 de gener vam portar a Ràdio Sant Feliu a Raúl Montilla a parlar del seu nou llibre De Vallirana a Barcelona. Crònica Històrica del frustrat primer gran tramvia metropolità. Pots recuperar el podcast al següent enllaç.
  • El 26 de gener vam tornar a col·laborar amb Ràdio Molins de Rei i vam convidar a  l’Àlex Ros Mateos, soci del Centre d’Estudis i membre de l’equip de l’XI convocatòria de recerca col·lectiva que versa sobre l’exili i la deportació al Baix Llobregat. Ros acaba de guanyar la X Beca de Recerca Històrica Terra d’Ateneus que donen la Federació d’Ateneus de Catalunya i l’Institut Ramon Muntaner i ens va a presentar el treball titulat Cafè, billar i teatre. L’associacionisme cultural i polític a Sant Joan Despí (1874-1975): el Centre Regionalista i el Foment Cultural i Artístic.  Podeu recuperar el podcast al següent enllaç.