Presentació del llibre La colònia Sedó d’Esparreguera. La llarga trajectòria d’una colònia industrial emblemàtica.

El dijous 3 de febrer vam presentar a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal L’Ateneu d’Esparreguera, el llibre de la Dra. Gràcia Dorel- Ferré La Colònia Sedó d’Esparreguera. La llarga trajectòria d’una colònia industrial emblemàtica.

Prop d’un centenar de persones van assistir a aquesta presentació que va comptar amb els parlaments de l’autora del llibre, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marin, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, i el vicepresident del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Jordi Sicart.

Aquest llibre ha estat una coedició del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i l’Ajuntament d’Esparreguera,  amb el suport de la Diputació de Barcelona.

L’obra mostra, amb rigor científic i voluntat divulgativa, aquest excepcional conjunt fabril i residencial, que va ser una de les colònies industrials més pròsperes a tot el continent durant el segle XX. En paraules de l’autora, en el llibre trobareu “…la història de la Colònia Sedó, a la vora del Llobregat, on van treballar centenars d’homes, de dones, de noies i nois, vinguts d’Esparreguera, d’Olesa, d’Abrera i de les masies del voltant. La fàbrica que podem veure avui va trigar anys en esdevenir la colònia tèxtil més important de Catalunya i d’Espanya.”

Es tracta d’un llibre de gran format, estructurat en 10 capítols i dividit en diversos apartats que,  en certa manera, són independents entre ells per facilitar la lectura i evitar que hagi de ser necessàriament una lectura lineal. A més del contingut textual, l’autora ha fet una recerca d’imatges il·lustratives, fotografies i documents, molts d’ells inèdits.

 Podeu adquiri el llibre aquí