LLIURAMENT PREMI “JOSEP OLIVA”

Com cada any, en el marc de la Fira Avícola Raça Prat que va tenir lloc els dies 15, 16 i 17 de desembre, es va atorgar el PREMI “JOSEP OLIVA” A LA CULTURA I LA TRADICIÓ PAGESES. Amb aquest guardó, l’Ajuntament del Prat de Llobregat vol reconèixer a les persones i entitats del nostre país que treballen per la difusió cívica i cultural dels valors de la pagesia, com a referents de sostenibilitat territorial i de transformació social i econòmica.

El Jurat, format per Marta Mayordomo Descalzo, tinenta d’alcalde de l’Àrea Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació de l’Ajuntament del Prat; Sergi Alegre Calero, tinent d’alcalde i regidor delegat de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament del Prat de Llobregat; Raimon Roda Noya, gerent del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat; Genoveva Català, membre de la Junta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat; Anna Gras, degana de la Facultat de Eng. Agroalimentària i Biotecnologia de l’Escola d’Agricultura de la UPC; Núria Cañameras, sotsdirectora de l’Escola d’Agricultura/UPC i Martí Sucarrats, coordinador Comarcal Unió de Pagesos, van decidir, per unanimitat, atorgar el Premi “JOSEP OLIVA” a les ADV Agrupacions de Defensa Vegetal: ADV Horta del Baix Llobregat, representada pel Sr. Joan Amat Serrano.

L’altra entitat guardonada i representada pel Sr. Albert Bou Samsó, va ser l’ADV Fruita del Baix Llobregat, per la seva tasca d’assessorament, innovació i millora tècnica de la sanitat vegetal i en la producció agrícola en la comarca del Baix Llobregat, assessorant a la pagesia, en el control de plagues i vetllant pel compliment i aplicació de bones pràctiques agràries en el territori per fer l’activitat de la pagesia més rendible i sostenible.