Premi Josep Oliva a la cultura i la tradició pageses

Ja fa anys que el  CECBLL és jurat al Premi Josep Oliva a la cultura i la tradició pageses que impulsa l’Ajuntament del Prat de Llobregat en el marc de la Fira Avícola Raça Prat. Aquesta cita anual  s’ha convertit en una fira avícola de referència, no només al Baix Llobregat, sinó arreu de Catalunya.

Amb aquest guardó, l’Ajuntament del Prat de Llobregat vol reconèixer a les persones i entitats del nostre país que treballen per la difusió cívica i cultural dels valors de la pagesia, com a referents de sostenibilitat territorial i de transformació social i econòmica.

Enguany el jurat estava format per  Marta Mayordomo Descalzo, tinenta d’alcalde de l’Àrea Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació de l’Ajuntament del Prat;  Genoveva Català, membre de la Junta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat;  Núria Cañameras, sotsdirectora de l’Escola d’Agricultura/UPC ; Martí Sucarrats, coordinador Comarcal Unió de Pagesos; Anna Martín Cuello regidora d’Igualtat, Joventut i Solidaritat de l’ajuntament del Prat i  Jaume Minguell com a gerent del Parc Agrari.

Enguany el jurat va escollir com a guanyador AGUSTÍ GARCIA SANTAFE, pagès que porta treballant la terra tota la vida, al costat del seu pare al començament i ara  amb el seu fill. És el representant del Mercat de Pagès del Prat, escollit per unanimitat per tots els paradistes, i el referent dels pagesos joves, als quals tutela i ensenya tot el que sap; a més fa de pont i d’interlocutor entre els pagesos i les Administracions, com l’Ajuntament del Prat o el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, i també forma part de la Unió de Pagesos i està a la Junta directiva del Canal.