PRESENTACIÓ A SANT VICENÇ DELS HORTS DEL WORKSHOP “Paisatges Contemporanis al Baix Llobregat”

El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts van presentar el 19 de juliol les conclusions del workshop internacional “Paisatges Contemporanis del Baix Llobregat”, proposat per  l’Observatori de la Urbanització de la UAB, en el marc del Congrés El Baix Llobregat a debat. 

L’acte no podia estar millor ubicat. Es va fer a l’Auditori del Molí dels Frares de Sant Vicenç dels Horts, situat al vell mig del Polígon Industrial Molí dels Frares, on conviuen passat i present en un mateix paisatge. En Francesc Muñoz precisament explicava la importància d’establir un diàleg entre el present i el passat del paisatge, tot establint nous usos i funcions del patrimoni ordinari; així es possibilita la seva posada en valor. És el que anomenava ‘smart heritage’ o patrimoni intel·ligent.

El professor Muñoz va explicar de forma abreujada els 5 paisatges de la comarca que es van treballar al workshop internacional, fent especial incidència en el Parc Agrari i el riu Llobregat.

En acabar la presentació, els i les assitents van poder fer una visita a al Molí fariner del segle XVII i a l’espai museitzat que hi ha a l’interior.