Presentació a Vallirana del nou llibre de Raúl Montilla

De Barcelona a Vallirana. Crònica històrica del frustrat primer gran tramvia metropolità

El passat 1 de febrer vam fer la primera presentació pública d’aquest llibre del periodista Raúl Montilla. La vam fer a Vallirana. El  seu poble i el poble  on a principis de segle havia de tenir inici una línia de tramvia que uniria el Baix Llobregat amb el centre de Barcelona tot passant per una bona colla de municipis baixllobregatins i amb la voluntat de transportar persones i mercaderies. Un tramvia que no va poder ser. I a aquesta història està dedicat aquest llibre del Raúl que ha fet una recerca exhaustiva per arxius i hemeroteques.

A l’acte hi van intervenir l’autor, que va fer un breu resum de l’obra i dels principals aspectes del projecte recolzat en un powerpoint; l’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez Morales; Francesc Ollé, de l’associació Amics de Vallirana i autor del pròleg del llibre; i Genoveva Català, presidenta del CECBLL, que ha fet d’editor.

Tots van posar de manifest l’interès del llibre, la seva capacitat per connectar amb la realitat actual del transport, però també de l’emprenedoria i de la crisi energètica entre altres. També es va destacar el caràcter amè que te la lectura del llibre gràcies a la ploma periodística del Raúl.

A l’acte hi van assistir una quarantena de persones. Un agraïment especial per al personal de la Biblioteca Josep M. López-Picó de Vallirana, que és l’espai que va acollir la presentació.

En acabar el Raúl s’hi va estar una bona estona signant llibres.