Santa Coloma de Cervelló ret homenatge a les víctimes del Nazisme

SANTA COLOMA DE CERVELLÓ RET HOMENATGE A LES VÍCTIMES DEL NAZISME

Al centre cívic de Can Baruta de Santa Coloma de Cervelló, vam assistir a l’acte homenatge a les víctimes del nazisme el passat 5 de maig, amb un reconeixement especial a tres ciutadans del municipi que van perdre la vida als camps de concentració: Antonio Sàbat Amat, Valentí Ros Tutusaus i Vicenç Gaudó Perals.
El conseller comarcal, Jordi Carbonell, va presentar la tasca que està duent a terme la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat, centrada en la recerca, la divulgació, la restitució i la commemoració de la memòria democràtica a la nostra comarca. Seguidament, Dory Sontheimer, ens va parlar sobre el genocidi jueu durant la Segona Guerra Mundial prenent com a referència la seva pròpia història familiar, del que parlen els seus dos llibres: Les set caixes i La vuitena Caixa, un testimoni únic de l’exili i del que es va fer un programa al Sense ficció de TV3.
L’acte va concloure amb el reconeixement a les víctimes del municipi, de la mà del nostre soci i col·laborador Josep Padró i l’assistència de diversos familiars.