Presentació del llibre de Gràcia Dorel-Ferré a la Colònia Sedó

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE GRÀCIA DOREL-FERRÉ A LA COLÒNIA SEDÓ

El passat 29 d’abril vam poder fer una presentació molt especial del llibre de Gràcia Dorel-Ferré La Colònia Sedó d’Esparreguera. La llarga trajectòria d’una colònia industrial emblemàtica. Molt especial per una doble raó. La primera, que era una activitat ja havíem programat anteriorment, però que vam haver d’anul·lar perquè l’autora es va posar malalta. Celebrem doncs la seva recuperació i haver pogut culminar aquest acte previst des de feia temps. La segona raó és que per fi podíem presentar el llibre sobre la Colònia a la Colònia, concretament a l’anomenada sala social de la comunitat de propietaris, ubicada en la que havia estat la casa de Puig i Llagostera.

Gràcia Dorel-Ferré ens va oferir una conferència magistral, amb detalls de com va ser possible la posada en marxa de la fàbrica i el seu creixement i transformació fins el tancament, l’any 1980.

L’acte va ser presidit pel director del MNACTEC, Jaume Perarnau, que va obrir amb una intervenció d’elogi vers la feina feta per la Gràcia i també de reconeixement al a tasca del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat. La cloenda va anar a càrrec de la presidenta del CECBLL, Genoveva Català.

En acabar les persones assistents van tenir la possibilitat de fer una visita guiada al Museu de la Colònia Sedó.

Des d’aquestes línies agraïm un cop més a la nostra estimada sòcia, Gràcia Dorel-Ferré, la seva feina totalment altruista.