SENTIT HOMENATGE A JOSEP CAMPMANY

En el marc de presentació de les Actes de la XIV Trobada de Centres d’Estudis i estudiosos d’Eramprunyà, el dia 14 de desembre els Amics del Museu de Gavà i el Centre d’Estudis de Gavà van organitzar un sentit homenatge a l’impulsor i creador d’aquestes trobades i de moltes altres inciatives culturals arreu de la comarca. En Josep va fundar el Centre d’Estudis de Gavà i ha estat membre de la nostra junta directiva des de l’any 2005 fins la primavera d’enguany. Ha fet equip tenint a la presidència del CECBLL  en Carles Riba, na Conxita Sànchez  i na Genoveva Català. Per a totes les persones que en algun moment hem format part de la Junta i de l’equip tècnic del CECBLL, ell és un referent de bona feina i excel·lent bonhomia.

La seva persistència ha fet possible cada any la publicació de Materials del Baix Llobregat, n’ha estat una constant des de l’any 2012 (edició que tractava de com la crisi impacta el Baix Llobregat) i se’n ’ha ocupat fins l’any 2021.  A més, hi ha fet diverses col·laboracions com la de l’any 2011, en el número 17,  que hi aportà coneixement sobre L’estiueig a Begues, Gavà i Castelldefels, 1881-1936. De les colònies a la massificació”. 

Recentment en Josep ha merescut guardons com el premi Recercat 2022, un reconeixement de l’Institut Ramon Muntaner a persones i entitats del món dels centres d’estudis i els ateneus. I el premi Gràcia Dorel-Ferré d’Experiències Culturals en l’onzena edició dels Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat en categoria de guardó al mèrit individual.

En moments d’enormes dificultats econòmiques pel CECBLL ell va assumir el repte de coordinar, escriure i editar el llibre sobre “Els fets i les conseqüències del  1714 al Baix Llobregat”; a més de  maquetar-lo va tenir la capacitat d’organitzar 17 presentacions del llibre en 17 municipis de la comarca. En cada presentació va preparar  una conferència específica, no es van repetir dissertacions.

Prova de tot això és el centenar de persones que ens vam reunir al Museu de Gavà a acompanyar al Josep en aquest sentit homentatge.