S’inicien els actes del bicentenari de la mort d’Erasme de Gònima  

Amb motiu dels 200 anys de la mort d’Erasme de Gònima (1746-1821) per l’esclat d’una caldera de la seva fàbrica del Raval de Barcelona, ens volem apropar a aquest fabricant d’indianes, un dels personatges més destacats de Catalunya de finals del segle XVIII i les primeres dècades del XIX, època de grans transformacions econòmiques, socials i polítiques, inciant tres activitats per recordar i apropar-nos al personatge.

El 6 d’octubre  a la seu de l’Arxiu  Comarcal del Baix Llobregat es va fer la conferència “Erasme de Gònima i Passarell, fabricant i propietari del Baix Llobregat”, a càrrec d’Alex Sánchez, professor de la Universitat de Barcelona, especialista en la indústria de les indianes a Catalunya i M. Luz Retuerta Jiménez, directora de l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat. I el 15 d’octubre es va projectar al CineBiax la pel·lícula Erasme de Gònima (1746-1821) que va presentar Xavier Juncosa, el seu director.

Finalment el 6 de novembre a les 11 h, es farà una visita guiada a Ca l’Erasme, propietat d’Erasme de Gònima que va transformar en una gran finca anomenada pel baró de Maldà “el Versalles de Ca l’Erasme”. Segles més tard, a partir de 1906, seria el Col·legi Bon Salvador.

El punt de trobada és la porta d’entrada del col·legi Bon Salvador i cal fer inscripció prèvia i confirmació a través d’aquest correu electrònic: acbaixllobregat.cultura@gencat.cat

© Fotografies de Fet a Sant Feliu