Visita a les intal·lacions de Biomassa a Begues

VISITA A LES INTAL·LACIONS DE BIOMASSA A BEGUES

 

El CECBLL fa més de 20 anys que publiquem la revista anual Materials del Baix Llobregat i altres escrits.  Aquesta revista va néixer l’any 1996 i portem editades 25 edicions amb temàtiques monogràfiques molt diverses: urbanisme feminista, polítiques econòmiques, associacionisme, medi natural, migracions, esport, música, organització territorial… Aquesta revista surt publicada a finals de cada any.

Aquest 2023 ens hem proposat dedicar la revista Materials a la temàtica Energia i Territori, ja que durant l’any 2021 vam participar en el projecte promogut pel CMes (Col·lectiu per a un nou model energètic i social sostenible) Transició energètica i territori (projecte TEiT).

Així doncs, el dossier de Materials d’aquest any  es confeccionarà amb articles inèdits que recullin aquells projectes, activitats o aportacions que es fan a la comarca del Baix Llobregat entorn a la temàtica d’ ENERGIA I  TERRITORI. Amb aquest propòsit hem convidat als 30 municipis de la comarca a explicar-nos quines accions estan duent a terme amb matèria d’energia, que publicarem a la vint-i-sisena edició de Materials del Baix Llobregat.

Arran d’aquesta petició, el regidor de medi ambient de Begues,  Joan Molina, ens va convidar el dia 10 de maig a visitar les instal·lacions de Biomassa Begues. Ens van explicar el funcionament d’un projecte pioner a la comarca en l’ús de biomassa  com a combustible natural, renovable, sostenible i respectuós amb el medi ambient, que ja fa deu anys que estan duent a terme. Des d’aquestes línies volem agrair al municipi de Begues la seva bona acollida i rebuda a les persones de l’entitat que hi vam anar.