ADHESIÓ DEL CECBLL A LA CARTA ALIMENTÀRIA DE LA REGIÓ METROPOLITANA

Des de mitjans de juliol es poden realitzar les adhesions a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona. El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat ens hi hem adherit per acord de la Junta directiva del 15 de juliol.

La Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona (CARM), impulsada pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona,  és un instrument de coordinació estratègica pel desenvolupament de polítiques alimentàries en clau de regió metropolitana.

La CARM és fruit d’un procés de col·laboració  i co-creació en el que han participat més d’un centenar d’entitats i persones, amb una primera fase 2017-2019 que engloba:

  1. Diagnosi estat de la qüestió
  2. Grups de contrast i entrevistes
  3. Participació en espais específics
  4. Identificació de reptes, compromisos i projectes
  5. Retorn i esmenes
  6. Aprovació i presentació pública

L’alimentació és una necessitat primària, un dels elements bàsics per a la vida de les persones i requereix ser elevada al rang de política pública. L’alimentació és una qüestió personal i també política amb impactes significatius a nivell social, ambiental i econòmic. Es fan imprescindibles plantejaments transversals i supramunicipals per a fer valer i defensar l’alimentació com a dret fonamental.

Segons ha explicat el coordinador general del PEMB, Oriol Estela, la CARM, fruit de dos anys de treballs,  ha de servir per fer visible i donar forma al compromís dels municipis, però també de la resta d’actors del sistema alimentari, d’avançar cap a un model més just, sostenible i saludable.

Però la CARM també té com a repte integrar la mirada metropolitana en el projecte Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible que ostentarà Barcelona l’any 2021, i reunirà la trobada anual d’alcaldes i alcaldesses firmants del Pacte de Milà, un tractat voluntari signat per 209 ciutats, entre les que es troba Barcelona, que es comprometen a impulsar sistemes agroalimentaris sostenibles, inclusius, resilients, segurs i diversificats.

 

1 resposta

Trackbacks i pingbacks

  1. […] del Baix Llobregat es va adherir a la Carta Alimentaria de la Regió Metropolitana de Barcelona [ADHESIÓ DEL CECBLL A LA CARTA ALIMENTÀRIA DE LA REGIÓ METROPOLITANA – Centre d’Estudis Co…], una iniciativa del Pla Estratègic Metropolità (PEMB), que des de fa anys impulsa reflexions […]

Els comentaris estàn tancats.