ORGANITZEM EL CICLE DE PRESENTACIONS “ESCRIPTORES I BAIXLLOBREGATINES” JUNTAMNET AMB L’ARXIU COMARCAL DEL BLL

ORGANITZEM EL CICLE DE PRESENTACIONS “ESCRIPTORES I BAIXLLOBREGATINES” JUNTAMNET AMB L’ARXIU COMARCAL DEL BAIX LLBOREGAT.

Aquest mes de març, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, hem organitzat un cicle de luxe. Sota el títol genèric “Escriptores i baixllobregatines”, hem presentat quatres llibres imprescindibles de quatre autores que respectem, admirem i estimem com a amigues properes: Maite Carranza, Empar Fernández, Núria Pradas i Conxa Solans. I cada una d’elles s’ha fet acompanyar per una altra escriptora amb la que ha dialogat al voltant del llibre presentat. Així, el dia 14 de març, la Maite ens va presentar L’alè del drac amb Ruth Tormo. El dia 16 va ser l’Empar, que amb Montserrat Galícia va parlar de Será nuestro secreto. El dia 22 Núria Pradas va parlar de La vida secreta de la Silvia Nolan amb Laia Aguilar. I finalment el 23 de març Conxa Solans va estar amb Anna Argilés per parlar del seu llibre Razón de Estado. Vuit escriptores i un públic majoritàriament femení que van posar de manifest que al Baix Llobregat les dones ens sentim atretes per l’ofici d’escriure i per l’art de llegir, si ens permeteu la paradoxa. I que tenim escriptores de primer nivell. Per mencionar alguns reconeixements: Maite Carranza n’acumula un bon grapat: entre molts altres, el Premi Nacional de Literatura Juvenil, el Premi Cervantes Chico, el Joaquim Ruira, el Serra d’Or, l’Atrapallibres, etc. Empar Fernández és, entre altres, Premi Pere Quart, Premi Rejadorada de Novela Breve o Premi Cáceres. Núria Pradas suma el Premi Ferran Canyameras, el Carmesina, el Premi Carlemany, o Ramon Llull o el Premi Agna Canalies Mestres. I Conxa Solans, que s’ha estrenat fa poc en la literatura de ficció i ja ha quedat finalista del Premi Josep Pla amb l’obra El llarg camí del sol. Un cartell, doncs, de luxe, per celebrar el Dia Internacional de les Dones Treballadores (ens agrada en plural).

Els quatre actes van comptar amb la col·laboració de la llibreria Ossó, que va fer venda dels llibres presentats.

Des del CECBLL vam crear un punt de llibre per a cada autora. Si us ve de gust tenir-ne un, us podeu apropar a la nostra seu o comprar algun dels nostres llibres a la botiga virtual i els rebreu per correu junt amb la vostra compra.[1]

[1] Vàlid fins a esgotar existències