FESTA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE PAISATGES CONTEMPORANIS DEL BAIX LLOBREGAT

El pati de la Finca de Ca n’Estella a Sant Esteve Sesrovires no podia ser millor escenari per acollir la presentació d’un gran llibre, Paisatges contemporanis del Baix Llobregat. Innovació i creativitat per a un territori en transició. L’any 2016 el Centre d’Estudis vam impulsar el congrés El Baix Llobregat a debat, els resultats del qual van quedar recollits en un llibre descarregable a la botiga online del CECBLL. En el marc d’aquest congrés es va fer el whorhshop internacional de Paisatges Contemporanis del Baix Llobregat vinculat al màster en Gestió i intervenció en el paisatge i el patrimoni de la UAB. I precisament són els resultat d’aquest whorkshop el que recull aquest llibre.

L’acte va comptar amb 4 dels autors de la publicació: Francesc Muñoz, coordinador de l’obra, Charlotte Piochon, Xavier Florensa, tutors del whorhshop i Christopher Willan, fotògraf. També vam poder comptar amb les intervencions d’Anna Vidal Rabetllat, directora de la Finca de Ca n’Estella; Genoveva Català, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat; Eva Maria Martínez, presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat i Enric Carbonell, alcalde de Sant Esteve Sesrovires. 

En el llibre s’estudien cinc paisatges representatius de la comarca del Baix Llobregat: el Parc Agrari; la traça del riu Llobregat; les urbanitzacions disperses de l’Ordal; àrees  d’activitats econòmica, industrial o logística com el complex de la SEAT;  i la C31 com a futur corredor patrimonial. Totes les propostes que van recollir els alumnes del workshop internacional, han quedat recollides en aquest llibre conjuntament amb un gran treball fotogràfic de Karme Casulà i Christopher Willan.

El llibre el podeu adquirir clicant aquí