Taula Rodona “Eines culturals per interpretar el territori”

Amb el títol “Eines culturals per interpretar el territori”, dilluns 11 de desembre  al Centre Cultural Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí, va tenir lloc una taula Taula Rodona organitzada conjuntament pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona.

Els canvis en la societat de la regió metropolitana, els índex de pobresa i desigualtat i com abordar-los van ser temes tractats durant l’acte. La Taula va comptar amb la participació de: Ricard Gomà, doctor en Ciència Política i de l’Administració UAB, director de l’IERMB; Marina Subirats, sociòloga, gestora pública i política catalana; Conxita Sánchez, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat; Oriol Nel·lo, geògraf de la UAB especialitzat en estudis urbans i ordenació del territori; i Oriol Estela, llicenciat en Economia UB i Geografia UAB, coordinador general del PEMB.

Amb les diferents intervencions es va poder constatar que ”l’índex de desigualtat de renda de l’àrea metropolitana està per sota del català i de l’Estat espanyol, però no hem recuperat els nivells dels índex de cohesió d’abans de la crisi econòmica”. També que “el problema actual és que és difícil que la classe social que tradicionalment havia estat obrera, recuperi i reconstrueixi la identitat de forma progressista”, i que “el territori no pot construir-se sense una mobilització col·lectiva i sense aplicació dels recursos territorials”. Per tant el que cal són polítiques redistributives en el conjunt del territori metropolità, una major dotació de recursos per als governs locals i una decidida aposta per l’escala metropolitana per poder superar molts dels problemes que fa temps, fins i tot des d’abans de la crisi, estan diagnosticats a la nostra societat.

 

 

 

 

Taula Rodona “Eines culturals per interpretar el territori”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Podeu obtenir més informació i configurar les vostres preferències AQUÍ. View more
Acceptar
Refusar