LA NIT DE LA CULTURA APLEGA LA COMARCA A SANT JUST DESVERN

L’Ateneu de Sant Just Desvern va ser el magnífic escenari que va acollir la gala dels Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat.

Aquests premis són convocats i organitzats biennalment  pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat mentre que la gala de lliurament és un acte coorganitzat pel Centre d’Estudis i per l’Ajuntament amfitrió, en aquesta edició el de Sant Just Desvern.

Hi van assistir prop de 250 persones entre públic, finalistes i autoritats i ens van acompanyar personalitats com la consellera de la Presidència, Elsa Artadi o el 128è president de la Generalitat, José Montilla, a més d’una nodrida representació d’alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat, diputats de la Diputació de Barcelona o del Parlament de Catalunya.

També van ser presents representants de les principals empreses patrocinadores, Sorigué , Amat Immobiliaris o Viena Edicions entre d’altres.

El premi a la Personalitat Baixllobregatina el disputaven el molinenc Karra Elejalde i la sesrovirenca Rosalia, que és qui finalment va guanyar la votació popular. Rosalia no va poder assistir als Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat per trobar-se a Los Àngeles, on ha assistit a l’entrega dels Latin Grammy com a guanyadora inqüestionable. El premi el va recollir en el seu nom l’alcalde de Sant Esteve Sesrovires.

Per la seva banda el premi Centre d’Estudis Comarcals que la Junta atorga directament a una iniciativa destacada dels territoris de parla catalana va recaure enguany en la cooperativa Som Energia.

La vetllada va ser amenitzada amb actuacions de gran qualitat de diversos grups artístics de Sant Just: el “Tallers de Músics de Sant Just Desvern”, de l’Escola de Dansa Renata Ramos París, de l’Espai de Dansa Marta Roig, del grup de flautes de l’Escola de Música de l’Ateneu i del cor Coraggio. Un escenari especialment decorat per Taller Municipal d’Arts Plàtiques Carrau Blau va posar l’entorn ideal a la gala.

La cloenda va anar a càrred de Conxita Sánchez, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat; Elsa Artadi, consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya; i Josep Perpinyà, alcalde de Sant Just Desvern.

La gala va acabar amb un sopar servit per Cuina Miracle, Ciabbatta i el Celler de Can Mata.

Un any més la nit de la cultura del Baix Llobregat va posar de manifest que aquesta es una comerca viva, plena de gent il·lusionada i amb ganes de contribuir a un mon millor.

Consulteu les candidatures finalistes i les guanyadores 

 

Fotografies cedides per l’Ajuntament de Sant Just Devern
© Lluís Tarrés