El CECBLL a la Nit de Dones de Sant Joan Despí

La nit del 14 de setembre, Sant Joan Despí va celebrar una nova edició del programa Nits de Dones, enguany emmarcada en els actes de l’any Jujol . La vetllada es va iniciar amb una recreació teatralitzada de Josefa Romeu i Engràcia Balet, dues dones impulsores de l’obra de Jujol a Sant Joan Despí. Josefa Romeu, tieta de l’arquitecte, va promoure la construcció de la Torre de la Creu tot mostrant la seva actitud visionària i fent de mecenes del seu nebot, ja que va ser la primera obra que l’artista va fer al municipi. Engràcia Balet, mecenes de la reforma de Can Negre, va aportar una ajuda econòmica decisiva a les obres d’execució de la reforma de la casa pairal.

Tot seguit el grup Dansadespí va mostar, a través de la dansa, l’opressió i l’encotillament de les dones durant aquells anys i el desig de créixer i volar d’aquesta societat.

I per acabar, el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat va tancar la vetllada amb una conferència doble. Esther Hachuel, directora del CECBLL va parlar de com la historiografia ha tractat a les dones al llarg dels anys i, Neus Ribas, gestora cultural de l’entitat, va parlar de les diferents estratègies que les dones han seguit al llarg de la historia per escapar del patriarcat.