5a Jornada de Paisatges Contemporanis del Baix Llobregat

El paper de l’arquitectura tradicional en la conservació del paisatge

El dia 19 de setembre, amb motiu de l’exposició “Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya” que s’exhibeix a la seu del CECBLL, vam reunir un grup d’experts i expertes en patrimoni i paisatge que van analitzar el paper que té l’arquitectura tradicional en la conservació del paisatge.

Va ser una taula rodona formada per Begoña Rull, arquitecte; Isidre Pastor, arqueòleg medievalista i membre de la Comissió Permanent Masia i Territori de l’IEC; Víctor Mata, historiador i member del Centre d’Estudis Beguetans; Francesc Muñoz, professor de Geografia de la UAB i director de l’Observatori de la Urbanització i del màster en “Gestió i intervenció en el paisatge i el patrimoni”;  i Ferran Estradé, professor d’antropologia de la UB i comissari de l’exposició.

Tots els ponents van coincidir en afirmar la importància de l’arquitectura vinculada a la cultura popular i tradicional en la conservació del paisatge sempre i quan hi hagin criteris de gestió integrals d’aquest patrimoni.

1 resposta

Trackbacks i pingbacks

  1. […] 📺 Avui us proposem recuperar el vídeo de la taula rodona de la 5a Jornada de paisatges contemporanis, on experts i expertes en patrimoni i paisatge que van analitzar el paper de l’arquitectura tradicional en la conservació del paisatge. https://beta.cecbll.cat/…/5a-jornada-de-paisatges-contempor…/ […]

Els comentaris estàn tancats.