Descobrim el Baix Llobregat: la Ruta Modernista de Sant Feliu

Des de fa més de 10 anys a Sant Feliu és fa la Ruta Modernista pel centre urbà del municipi. En aquesta ruta es visiten diversos punts de la localitat en la qual podem trobar edificis d’estil modernista que ajuden a explicar i entendre la transformació social i urbanística que va patir la ciutat després de l’arribada del tren el 1854. A partir d’aquest moment, la ciutat va començar a ser exportadora, sobretot de fruita, i va arribar la indústria, amb el corresponent increment d’habitants.
Les relíquies arquitectòniques que ens deixa aquesta època conformen la Ruta Modernista, amb més de 25 parades obligatòries al llarg de Sant Feliu, i mensualment es fa una visita als edificis més destacats que trobem al voltant del Passeig Nadal, el carrer Vidal i Ribas i el Passeig Bertrand, entre d’altres.
Aquest cop, però, la ruta formava part de les Jornades de Portes Obertes per les Escoles: descobrim el Baix Llobregat!, una iniciativa de Turisme del Baix Llobregat per fomentar els projectes culturals de la comarca amb la incorporació d’aquestes experiències en el calendari educatiu dels centres. Per això, tot i que la ruta estava oberta a tothom, es va incentivar que el professorat  pogués venir a conèixer una mirada diferent de Sant Feliu per tal de poder incloure els carrers del nostre municipi en el procés d’aprenentatge de l’alumnat.
Va ser una experiència diferent i molt enriquidora, i eperem que es pugui visibilitzar el patrimoni del Baix Llobregat amb el major nombre de persones possibles.