Vè Congrés de Dones del Baix Llobregat

Un nou Congrés de Dones arriba a la comarca, el cinquè, i arriba sota el lema 100% feministes. Cada quatre anys i des de l’any 2002 que s’han anat celebrat aquests congressos com un espai de debat i reflexió sobre la situació de les baixllobregatines, on es fan palès les necessitats reals de les dones i s’impulsen les reivindicacions feministes, aquelles més històriques i aquelles més actuals.

El primer congrés es va celebrar a Sant Boi de Llobregat els dies 1 i 2 de març del 2002; el segon a Sant Feliu de Llobregat els dies 5 i 6 de maig del 2006; el tercer a Viladecans el dies 28 i 29 de maig del 2010; el quart el 14 i 15 de novembre del 2014 a Gavà i el cinquè els dies 26 i 27 d’octubre d’enguany a la ciutat de Castelldefels.

La benvinguda institucional de l’acte inaugural  va comptar amb la participació de l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda Cuervas, la vicepresidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat Raquel Sánchez Jiménez, la diputada de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, Rosa Funtané Vila, la presidenta de l’ICD, Núria Balada i Cardona, i la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera i Mestres. La Ministra de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat d’Espanya, Carmen Calvo Poyato, va enviar un vídeo amb un missatge de salutació a totes les persones participants al congrés.

L’endemà es van dur a terme les diferents sessions de treball centrades amb els eixos temàtics del congrés: transversalitat de gènere a les polítiques públiques, economia feminista, dones i tecnologia, perspectiva de les dones als mitjans de comunicació, violències masclistes / assetjament sexual i esport femení.

A la cloenda van intervenir el regidor d’Igualtat de l’ajuntament de Castellefels, Alex Company Hernández, i la consellera de les Dones, Gent Gran i LGBTI, Vicky Castellanos Núñez.

Vegeu la galeria de fotos a la pàgina web del Consell Comarcal del Baix Llobregat