VISITA GUIADA AL PALA FALGUERA

VISITA GUIADA AL PALA FALGUERA

El passat 19 de maig es va fer una visita guiada pel Palau Falguera, un espai emblemàtic de Sant Feliu que portava sense ser visitat des d’abans de la pandèmia degut a unes reformes a l’Ajuntament que van fer que diverses estàncies de l’edifici passessin a l’equipament municipal.

La visita va contar amb una trentena de persones que venien tan de Sant Feliu, com de la resta del Baix Llobregat i fins i tot de Barcelona, i que en gran part, portaven molt temps esperant que es pogués visitar el Palau. Malauradament les places per fer la visita es van acabar una setmana abans de poder visitar-la i nombroses persones es van haver de quedar a la llista d’espera.

Des de fa uns any, el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat ofereix el servei de visites guiades tan del Palau Falguera com a la Ruta del Modernisme, i es poden consultar les dates a la nostre web i Xarxes Socials.

La visita comença fent context històric i explicant les diverses nissagues que van habitar al Palau, remarcant la gran ref

orma de Josepa Serra, els moments de col·lectivització de la finca, la recuperació del palau per part dels Vilallonga durant la postguerra, les deutes que van tenir i com després de passar per una empresa japonesa, el va comprar l’Ajuntament.

També parlem del jardí, l’evolució de l’exterior, com abans era una finca agrícola, que poc a poc va anar ocupant més lloc el jardí, i com finalment amb la gran remodelació es va fer un jardí espectacular amb un llac i ponts.

Abans d’entrar a l’interior però, es fa una parada imprescindible a la carrossa del Marquès de Castellbell, i s’explica la història i la llegenda, i posteriorment entrem a l’interior del Palau i la Capella.

Una ruta molt esperada per tothom i que estem esperant tornar a fer una altre visita ben aviat.